Nå er det enda enklere å ta et godt middagsvalg

Ferdigretter fra Fersk & Ferdig inneholder nå mindre salt, mer grønnsaker og enda bedre smak. Vi har gjort det enklere for deg å gjøre et godt valg til lunsj eller middag.

Ferdigmat_test_750x450.png

Hver måned produseres det 300.000 ferdigretter fra Fersk & Ferdig. Med en fristende serie av fersk ferdigmat, gjør det valget enkelt for deg å velge en lunsj eller middag.

Hele 22 ferske ferdigretter fra Fersk & Ferdig har derfor blitt justert på ulike måter per produkt, og er nå enda bedre med tanke på næringsinnhold, smak og porsjonsstørrelse.

Med det nye designet på pakningen, er det også enklere å se hvilken rett som er rik på protein eller har høy grønnsaksandel.

Hva skal du velge? Se noen tips til ferdigretter her

 

Ferdimat_test2_750x450.png

Foran på emballasjen er det nå enkelt å finne informasjon om mengden grønnsaker, næringsstoffer retten er spesielt rik på og om den er laget av norske råvarer.

 

Ferdigretter med lavere saltinnhold

70-80 prosent av saltinntaket vårt kommer fra bearbeidede matvarer, blant annet ferdigretter.

Mens Helsedirektoratets anbefaling er mindre enn én teskje salt (5 gram) per dag, får mange av oss i seg dobbelt så mye.

Fersk & Ferdig produseres av NorgesGruppen, som signerte Intensjonsavtalen for et sunnere kosthold. Her er saltmålet for ferdigretter under 0,8 gram per 100 gram.

Per april 2023 er den gjennomsnittlige andelen salt i Fersk & Ferdig varmretter nede i 0,73 gram per 100 gram.

Les også: Disse mytene om ferdigmat stemmer ikke

 

Test av ferdigretter

Ferdimat_test3_750x450.png

Både Fersk & Ferdig Tikka Masala og Fersk & Ferdig Chili con carne får terningkast 4 i Aftenpostens test av ferdigretter 11. april 2023

 

Aftenpostens panel av ernæringseksperter testet i april 13 ulike ferdigretter, og ga disse terningkast fem til to basert på deres næringsinnhold. Her fikk både Fersk & Ferdig Chili con carne og Tikka Masala terningkast fire. På Chili con carne trekkes det frem at rettene inneholder 38 prosent grønnsaker, noe som er nest høyest i testen. Tikka Masala får ros for å ha det laveste saltinnholdet i testen, og for å bruke ren kyllingfilet i oppskriften.

Aftenpostens test av ferdigretter kan leses her (krever abonnement)

På sistnevnte rett kunne panelet ønske seg fullkorns ris og litt mer grønnsaker for en enda mer næringsrik middagsrett – noe som er i tråd med våre ambisjoner i tiden som kommer.

Se også: Fersk & Ferdig Grønnsakslasagne

 

Flere forbedringer på vei

Den gjennomsnittlige grønnsaksandelen for Fersk & Ferdig er på 19 prosent, vi har som mål om å øke den. For å gjøre ferdigretter fra Fersk & Ferdig til et enda bedre valg, er det allerede tatt i bruk kreative metoder for å øke mengden grønnsaker i retter som tradisjonelt sett ikke har så mye av dette. Et eksempel er Butter chicken, der blomkål finmales og tilsettes sausen. Da økes grønnsaksandelen uten at du merker det, annet enn at retten smaker enda bedre.

Flere av rettene er forbedret på smak, duft, mengde og næringsinnhold, ut fra sine premisser. Utgangspunktet for endringene har vært den norske tallerkenmodellen. Den går ut på å sørge for at middagen har en gitt andel grønnsaker, karbohydrater og proteiner.

I tillegg blir produktene fra Fersk & Ferdig nå servert i mer bærekraftige skåler.

 

Enklere å ta gode valg

I tiden som kommer skal vi fortsette å forbedre sortimentet og lansere nye ferdigretter med bedre egenskaper. På denne måten blir det enda enklere for deg å velge en rask og enkel ferdigmiddag eller varm lunsj basert på Nøkkelhullet eller andre ernæringsmessige egenskaper.

Du finner ferdigretter fra Fersk & Ferdig hos KIWI, Meny, Spar, Joker og Nærbutikken, samt enkelte Bunnpris-butikker.